×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Sunday, 8 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
امام جمعه دشتستان: افزایش حقوق و مزایا باید متناسب با نرخ تورم و قدرت خرید خانوارها باشد

به گزارش سایت پایگاه خبری تحلیلی برازجان سلام : آیین عبادی سیاسی نماز جمعه برازجان مورخه ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ توسط حجت الاسلام والمسلمین حسن مصلح امام جمعه دشتستان اقامه گردید.

گزیده ای از خطبه اول به شرح زیر اشاره می گردد:

– عوامل محبت و تحکیم روابط اجتماعی
۱- ایمان محور محبت
۲ – محبت ، محبت می آورد
۳ – توجه و حضور قلب به خدا
۴ – احسان و نیکی محبت می آورد
۵ – سلام کنید و محبت ایجاد نمایید.
۶ – اظهار محبت ، محبت می آورد .
۷ – صورت گشاده و خندان
۸ – خوش آمد گویی و محبت
۹ – دست دادن ، محبت می آورد
۱۰ – هدیه دادن ، دوستی آفرین است
۱۱- حسن ظن

– قول حسن‌ و خوش زبانی

«وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً»
(و با مردم با خوش زبانى سخن گویید)

مورد سخن خوب و کلام نیک بنابر گفته اهل فن به وقت معاشرت و رو در رویى با مردم است.

در وقت سخن گفتن با مردم از هر صنف و طایفه‌اى که باشند باید از قول زشت و سخن نازیبا و کلامى که در آن سبّ و ناسزا و فحش و استهزا و از این قبیل امور شیطانى است پرهیز داشت.

احترام به مردم به خصوص براداران مؤمن دستور اکید قرآن و پیامبر و ائمه معصومین علیهم السلام است.

جداً باید از سخنى که در غیر مورد حق، قلب کسى را بیازارد و دل بى‌گناهى را برنجاند پرهیز کرد.

از اضافه حرف زدن باید اجتناب جست، از سخن بى‌فایده باید دورى گزید.

کلام را باید سنجیده گفت و سخن باید براى طرف مقابل داراى نفع دنیایى یا آخرتى یا معنوى و یا اخلاقى باشد.

قرآن مجید از سخن ناروا و سخنى که دل را بیازارد و قولى که در آن توهین به افراد یا مسخره کردن مردم باشد، همه را نهى مى‌نماید.

«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسى‌ أَنْ یَکُونُوا خَیْراً مِنْهُمْ وَ لا نِساءٌ مِنْ نِساءٍ عَسى‌ أَنْ یَکُنَّ خَیْراً مِنْهُنَّ وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمانِ وَ مَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ‌»

(اى اهل ایمان! نباید گروهى گروه دیگر را مسخره کنند، شاید مسخره شده‌ها از مسخره کنندگان بهتر باشند، ونباید زنانى زنان دیگر را [مسخره کنند] شاید مسخره شده‌ها از مسخره کنندگان بهتر باشند، و از یکدیگر عیب‌جویى نکنید و با لقب هاى زشت و ناپسند یکدیگر را صدا نزنید؛ بد نشانه و علامتى است این که انسانى را پس از ایمان آوردنش به لقب زشت علامت‌گذارى کنند و کسانى که [از این امور ناهنجار و زشت‌] توبه نکنند، خود ستمکارند.)

راستى عجیب است، آنان که در سخن گفتن، اهل مراقبت و مواظبت و محاسبه نیستند و در اداى سخن خود را آزاد مى‌دانند به فرموده قرآن مجید: ظالم و ستم‌پیشه‌اند و خداوند ستمکاران را دوست ندارد.

– قول حسن در روایات‌

در زمینه سخن گفتن روایات بسیار مهمّى در کتب معتبر حدیث آمده مانند:

اخَذَ رَجُلٌ بِلِجامِ دابَّهِ رَسُولِ اللّهِ فَقالَ: یا رَسُولَ اللّهِ أىُّ الْاعْمالِ افْضَلُ؟
فَقالَ: اطْعامُ الطَّعامِ وَاطْیابُ الْکَلامِ‌

مردى مهار دابّه رسول خدا صلى الله علیه و آله را گرفت و گفت: اى رسول خدا! کدام عمل بالاتر است؟ حضرت فرمود: خوراندن غذا و دستگیرى از مستمندان و دردمندان و بیچارگان و سخن پاکیزه گفتن.

ثَلاثٌ مِنْ ابْوابِ الْبِّرِ، سَخاءُ النَّفْسِ، وَطیبُ الْکَلامِ، وَالصَّبْرُ عَلَى الْاذى‌

سه چیز از درهاى نیکویى است: سخاوت، پاکیزگى کلام، تحمل بر آزار.

پیامبر بزرگ صلى الله علیه و آله فرمود:
در بهشت غرفه‌هایى است که ظاهرش از باطنش و باطنش از ظاهرش دیده مى‌شود، ساکنان آن غرفه‌ها از امّت من آنانند که متصف به این اوصافند:
پاکى سخن، اطعام طعام، افشاى سلام، ادامه روزه، نماز شب به وقتى که مردم درخوابند .

در توضیح آیه‌ [وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً] فرمود:
با مردم آن‌گونه بگویید که دوست دارید در حق شما گفته شود

عَنْ سُلَیْمانَ بْنِ مِهْرانَ قالَ: دَخَلْتُ عَلَى الصّادِقِ وعِنْدَهُ نَفَرٌ مِنَ الشّیعَهِ فَسَمِعْتُهُ وَهُوَ یَقُولُ: مَعاشِرَ الشّیعَهِ کُونُوا لَنا زَیْناً وَلا تَکُونُوا عَلَیْنا شَیْناً، قُولُوا لِلنّاسِ حُسْناً، وَاحْفَظُوا الْسِنَتَکُمْ، وَکُفُّوها عَنِ الْفُضُولِ وَقَبیحِ الْقَوْلِ‌

سلیمان بن مهران مى‌گوید: بر حضرت صادق علیه السلام وارد شدم عده‌اى شیعه نزد آن حضرت بودند. شنیدم فرمود: زینت ما باشید و موجب وهن ما نگردید.

با مردم سخن خوب بگویید، زبان را حفظ کنید و زبان را از زیادى سخن و کلام قبیح نگهدارید.

قَوْلُ الْحَسَنِ یُثْرى الْمالَ، وَیُنْمِى الرِّزْقَ، وَیُنْسِئُ فِى الْاجَلِ وَیُحَبِّبُ الَى الْاهْلِ وَیُدْخِلُ الْجَنَّهَ

حضرت فرمود: قول حسن را منافعى است: مال را زیاد مى‌کند، رزق و روزى را مى‌رویاند، مرگ را به تأخیر مى‌اندازد، آدمى را محبوب اهلش مى‌کند و باعث ورود به بهشت مى‌شود.

گزیده‌ای از خطبه دوم به شرح زیر اشاره می گردد:

۱️⃣ ایام فاطمیه

– برکات قیام فاطمى

قیام و نهضت حضرت زهرا (س) سه برکت و پیامد جاودانه داشته و دارد:

۱- دفاع از حریم ولایت و امامت‌

فلسفه و حکمت وجودى اصل امامت و ولایت کاملا واضح است. این‌که ما در عالَم فقط یک دعاى واجب داریم و باید این دعاى واجب را روزانه ده مرتبه بگوییم: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیم» به این معناست که اصلى‌ترین و ضرورى ترین نیاز بشر هدایت است و لازمه تحقق هدایت، وجود هادى است: «وَ لِکُلِّ قَوْمٍ‌هادٍ» (رعد: ۷)

باید بدانیم که در عالَم، انسان‌بى‌ولی و رهبر وجود ندارد، و همه انسان‌ها ذیل ولایت یکى از این دو ولی هستند و با راهبری آن ولی و در حال صیرورت سمت نور یا ظلمت می‌باشند: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَٰئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ » (بقره: ۲۵۷)

در مجموع طبق روایتى شاخص، امام باقر علیه السلام مى‌فرمایند: آن مردمى که تحت ولایت ولی الله زندگی می کنند، اهل نجاتند؛ اگرچه در کارهاى شخصى و خصوصى، قصور و تقصیر و گناهانى هم داشته باشند، در مقابل آن مردمى که تحت ولایت طاغوت زندگى مى‌کنند، اهل بدبختى و عذابند؛ اگرچه در کارهاى شخصى و در اعمال خصوصى، اهل نیکوکارى هم باشند.

۲- ترسیم راه صحیح و مستقیم‌

حضرت با تبیین‌گرى‌هاى هوشمندانه، حمایت‌هاى جانانه از امیرالمؤمنین (ع)، و ایستادگى شجاعانه و قهرمانانه در مقابل جریان سقیفه و خلافت، به جامعه معاصر و فرامعاصر خود نشان دادند که راه راست و مستقیم کدام است. به‌عنوان نمونه، فرمودند: «اگر على (ع) و فرزندان او به خلافت مى‌رسیدند، دیگر حتى دو نفر هم با یکدیگر اختلاف نمى‌کردند

۳- افشاء چهره نفاق‌

شناخت جریان نفاق، از مشکل‌ترین و پیچیده‌ترین امور در جامعه اسلامى است. در اوایل نهضت بزرگ پیامبر اکرم (ص)، شناخت چهره‌هاى نفاق راحت‌تر بود، چراکه وحى الهى در این زمینه، قاطع عمل نموده و چهره منافقین را به سرعت رسوا مى‌کرد. نمونه بارز آن‌را در جریان نزول سوره منافقین مى‌توان مشاهده کرد. و همین طور در جریان مسجد ضرار و تخریب آن. امّا هرچه عمر پیامبر اکرم (ص) رو به پایان مى‌رفت و خصوصاً بعد از رحلت آن حضرت، چهره نفاق پیچیده‌تر مى‌شد. تنها کسى‌که در آن موقعیت سخت مى‌توانست به‌صورت علنى از چهره نفاق پرده بردارد، و این جریان خطرناک‌تر از دوران پیامبر (ص) را معرفى کند، حضرت زهرا (س) بود.

۲️⃣ ۱۰ آذر روز شهادت آیت الله مدرس و روز مجلس

مجلس نقش مهم و بیشتری نسبت به دیگر قوا دارد، چون مجلس وظیفه قانونگذاری را بر عهده دارد و با این کار ریل حرکت کشور را مشخص کرده و دولت موظف به اجرای این قوانین است. همچنین قوه قضاییه بر مبنای قوانین مصوب مجلس عمل می کند.

مجلس در کنار قانونگذاری، بر عملکرد دولت هم نظارت دارد و در مواردی که دولت از اهداف و کارکردهای خود فاصله بگیرد، می‌تواند با ابزارهایی مثل تذکر، سوال و استیضاح ورود کند.

مجلس در این شرایط باید در مورد تورم و گرانی افسارگسیخته ورود کند و اجازه ندهد زندگی روزمره مردم دچار سختی و منجر به نارضایتی عمومی شود.

– تأثیر تورم بر زندگی خانوارها

متاسفانه با توجه به شرایط گرانی و تورم حاکم بر بازار هیچ تناسبی بین درآمدها و هزینه های زندگی مردم وجود ندارد و با ۲۰ درصد افزایش حقوق مشکل حقوق بگیران حل نمی شود.

لذا افزایش حقوق باید به گونه‌ای باشد که واقعیات اقتصادی و معیشتی مردم را در نظر بگیرد. این مطالبه، به معنای ایجاد تعادل میان درآمدها و هزینه‌های زندگی روزمره است.

باید در نظر داشت که تورم و گرانی موجود در جامعه تأثیر مخربی بر زندگی خانوارها گذاشته بنابراین، افزایش حقوق و مزایا باید متناسب با نرخ تورم و قدرت خرید خانوارها باشد.

مهم‌ترین مسأله ای که امروزه می‌تواند به نظام ما آسیب برساند مسأله اقتصادی است. سایر توطئه ها از سوی دشمن، تجربه شده است و نتوانستند کاری انجام دهند؛ اما مشکلات اقتصادی امروز به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است.

آتش بس جنگ صهیونیست با لبنان

۱. پذیرش آتش بس از سوی رژیم جعلی که با ادعای نبرد آخر و حذف کامل حزب الله و پیش تر هم حماس شروع به جنگ کرده بود آن هم در شرایطی که نه آتش حزب الله بر قلب سرزمینهای اشغالی متوقف شده و نه اسرای اشغالگر آزاد شده اند یک معنا بیشتر ندارد و آن هم تعبیر دقیق رهبر انقلاب است: “اسرائیل نه در لبنان پیروز شده و نه حتی در غزه”

۲. حزب الله لبنان پس از اعلام رسمی آتش بس از بامداد چهارشنبه با سرعت ویژه ای برای استفاده از ساعات پایانی قبل از آتش بس، سرزمین های اشغالی را موشک باران می کند و حتی محل سکونت فرمانده نیروی هوایی اشغالگران را هدف قرار می دهد و این یعنی اسرائیل با پذیرش آتش بس عملاً از صحنه جنگ گریخته است.

۳. یکی از اهداف اعلامی رسمی اسرائیل ترور هر جانشینی است که به عنوان دبیرکل جدید حزب الله لبنان منصوب می شود. امروز حزب الله با قدرت جانشین سید حسن نصرالله یعنی شیخ نعیم قاسم بزرگ را در رأس تشکیلات خود دارد.

۴. اعلام محدوده زمانی ۶۰ روزه برای این آتش بس یعنی دولت لبنان می داند که اسرائیل بدعهد است. حزب الله هم برای پاسخ به بدعهدی اسرائیلی ها در قبال توافق با حکومت لبنان که بدعهدی قطعی هم به نظر می رسد آماده است.

۵. پذیرش آتش بس در جنوب لبنان با موافقت حماس و با هدف شروع مذاکره برای توقف جنگ در غزه است و در صورت حصول آتش بس در غزه عملاً اسرائیل پس از یک سال و چند ماه کشتار زنان و کودکان بی دفاع با شکست مفتضحانه برای نابودی کامل حماس که هدف قطعی و اعلامی رژیم صهیونیستی بود مواجه شده است.

۶. آتش بس به معنای توقف نبرد با رژیم صهیونیستی نیست. بلکه تجدید قوا و تنفس برای آسیب شناسی، بازسازی و ایجاد قدرت آتش چند ده برابری در میان خطوط مقدم جبهه مقاومت است.  

برنامه های جانبی نماز جمعه برازجان مورخه (۱۴۰۳/۰۹/۰۹)

آیین عبادی سیاسی نماز جمعه برازجان مورخه (۱۴۰۳/۰۹/۰۹) توسط حجهالاسلام حسن مصلح امام جمعه دشتستان اقامه گردید.

در نماز جمعه این هفته برازجان با حضور شهید گمنام برنامه های جانبی ذیل انجام گرفت:

۱) برگزاری مراسم استقبال و تشییع شهید گمنام دوران دفاع مقدس از چهار راه مخابرات تا مصلی جمعه با حضور مردم شهید پرور و مسؤولین شهرستان دشتستان

۲) اجرای برنامه روایتگری توسط آقای کامران امامی و مداحی توسط آقای حاج امید عباسی

۳) برپایی ایستگاه صلواتی توسط گروه جهادی امیرالمومنین علیه السلام برازجان و پذیرایی از نمازگزاران جمعه

۴) اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید گمنام توسط حجت الاسلام مصلح امام جمعه دشتستان

۵) برپایی ایستگاه فروش کتاب سیره شهدای گرانقدر

۶) استقرار پایگاه جمع آوری کمک به ملت مظلوم فلسطین و لبنان توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و مرکز نیکوکاری اهل البیت علیهم السلام مصلی جمعه و ستاد نماز جمعه برازجان

۷) ساماندهی وسایل نقلیه نمازگزاران جمعه توسط حوزه مقاومت بسیج نجف اشرف

۸) فعالیت نوجوانان و جوانان در قسمت کفشداری

۹) فعالیت مهد آدینه و نگهداری کودکان توسط معاونت خواهران ستاد نماز جمعه برازجان

۱۰) برگزاری میز خدمت نماز جمعه با حضور امام جمعه دشتستان، رییس دادگستری و دادستان شهرستان دشتستان و پاسخگویی به سؤالات نمازگزاران

۱۱) برگزاری میز خدمت حقوقی با حضور وکیل پایه یک دادگستری آقای رضا شهبازی جهت مشاوره و پاسخگویی به سؤالات حقوقی نمازگزاران

۱۲) حضور کاروان تبلیغ (سفیران رضوان) مدرسه علمیه خواهران حضرت رقیه (س) برازجان به منظور جهاد تبیین و پاسخگویی به سؤالات شرعی بانوان

۱۳) تجلیل از دانش آموزان برگزیده مسابقه پیام جمعه ۲ آذرماه توسط امام جمعه دشتستان، رییس دادگستری، دادستان و معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان دشتستان . عکاس غلامرضا خسین زاده

تصاویر و فیلم های

شهید گمنام شهر

برازجان تشییع شد بر

روی نوشته ای که

خوانده اید به آرامی لمس نماید

تا تصاویر بیشتر  را

ببیند . 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.