گروه : برازجان
به گزارش سایت پایگاه خبری تحلیلی برازجان سلام ؛ آیین عبادی سیاسی نماز جمعه برازجان مورخه ۱۴۰۳/۰۸/۱۸ توسط حجته الاسلام والمسلمین حسن مصلح امام جمعه دشتستان اقامه گردید.
گزیده ای از خطبه اول به شرح زیر اشاره می گردد:
– بر مثل مالک اشتر باید گریست (به مناسبت چهلم شهادت سید حسن نصرالله)
عَلَى مِثْلِ مَالِکٍ فَلْتَبْکِ الْبَوَاکِی
وقتی خبر شهادت مالک اشتر به امیر المؤمنین علیه السّلام رسید، حضرت با اندوه بسیار بر فراز منبر بعد بیان دو آیه «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ» «وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ»، فرمودند: «خدایا! من اجر مصیبت فقدان مالک را تنها از تو طلب میکنم، چرا که مرگ او از داغها و سوگمندیهای روزگار است.
خدا مالک را رحمت کند، که به عهدش وفا کرد و جان باخت و به دیدار پروردگارش شتافت…»
(فَلَمَّا بَلَغَ عَلِیاً (ع) مَوْتُ الْأَشْتَرِ قَالَ: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ؛ اللَّهُمَّ إِنِّی أَحْتَسِبُهُ عِنْدَکَ فَإِنَّ مَوْتَهُ مِنْ مَصَائِبِ الدَّهْرِ فَرَحِمَ اللَّهُ مَالِکاً فَقَدْ وَفَى بِعَهْدِهِ وَ قَضى نَحْبَهُ وَ لَقِی رَبَّهُ… (الغارات، ج۱، ص۱۶۹)).
بعد از این سخنرانی، حضرت به منزل تشریف بردند. وقتی بزرگان قبیله نَخَع (قبیله مالک اشتر) به محضر مبارک حضرت رسیدند، دیدند ایشان برای داغ مالک اشتر دائما در حال اندوه و تأسف است (فَجَعَلَ یتَلَهَّفُ وَ یتَأَسَّفُ عَلَیه) و چنین میفرمایند: «خدا مالک را غریق رحمت فرماید! مالک چه بود؟! اگر کوه بود، کوهى عظیم و منحصربفرد بود، و اگر سنگ بود، سنگى سخت و محکم بود. سوگند به خدا، همانا مرگ تو جهانى را درهم شکست و جهانى را خوشحال کرد. گریهکنندگان، باید بر مالک اشتر بگریند. آیا کسى مثل مالک هست؟! آیا زنان میتوانند مثل مالک بزایند، دیگر مثل او را نخواهم دید.
حضرت در عزای مالک چندین روز گریستند و بسیار غمگین و اندوهناک بودند و فرمودند: دیگر مثل مالک را نخواهم دید
(لِلَّهِ دَرُّ مَالِکٍ وَ مَا مَالِکٌ لَوْ کَانَ جَبَلًا لَکَانَ فِنْداً وَ لَوْ کَانَ حَجَراً لَکَانَ صَلْداً أَمَا وَ اللَّهِ لَیهُدَّنَّ مَوْتُکَ عَالَماً وَ لَیفْرَعَنَّ عَالَماً عَلَى مِثْلِ مَالِکٍ فَلْتَبْکِ الْبَوَاکِی وَ هَلْ مَوْجُودٌ کَمَالِکٍ؟ (همان، ص ۱۷۰) وَ هَلْ قَامَتِ النِّسَاءُ عَنْ مِثْلِ مَالِکٍ… بَکَى عَلَیهِ أَیاماً وَ حَزِنَ عَلَیهِ حُزْناً شَدِیداً وَ قَالَ لَا أَرَى مِث ْلَهُ بَعْدَهُ أَبَداً (الإختصاص، ص۸۱)).
– آئین چهلمین روز شهادت سیدالشهداء مقاومت
بنابراین عزا بر بزرگ مردانی مانند مالک اشتر، یک سنت و مستحب الهی است. این سنت و این عزاداری نیز مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی و منظومه فکری امامان انقلاب، از جنس عزاداری برای حضرت سیّدالشهدا (علیه السلام) است؛ زندهکننده، و درسدهنده، و انگیزهبخش، و امیدآفرین است.
بر سید شهیدان مقاومت، شهید سید حسن نصرالله باید چنان سزاوار و شایسته عزادار بود که انگیزهها و عزمها و ارادهها قوت مضاعف بیابد و گامهای ما را در مسیر این مبارزه و مقاومت مقدس، راسختر و استوارتر نماید.
آئینهای چهلم شهادت شهید نصرالله، فرصتی است تا مردم بیش از پیش با ابعاد شخصیتی و مبارزاتی افرادی مانند سید حسن نصرالله آشنا شوند.
این عزاداریها علاوه بر ایجاد همبستگی میان ملت، باعث تقویت روحیه مقاومت و مقابله با ظلم نیز میشود. از نظر فرهنگی، چنین رویدادهایی فرصتی برای تبیین آموزههای مقاومت و تلاشهای آزادیخواهانه است.
در عرصه سیاسی نیز، این نوع عزاداریها پیامهای محکم و قدرتمندی به دشمنان ارسال میکند که هرگونه تلاشی برای تضعیف مقاومت ناکام خواهد ماند.
از ابعاد مهم آئین بزرگداشت شهید این تعبیر شهید مطهری است که: «گریه بر شهید، شرکت در حماسه او و هماهنگی با روح او و موافقت با نشاط و حرکت اوست».
جهاد و مبارزه جریان مقاومت اسلامی، به ساحتهای نظامی و جنگ سخت منحصر نیست و اساساً منطق مقاومت، پیشتر از همهی انواع جنگها و جهادها، یک جهاد فرهنگی است. لذا با آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت شهید نصرالله، در حوزه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، ما نیز به سهم خود میتوانیم نقش مهمی ایفا کنیم.
باید با آگاهیبخشی و ترویج فرهنگ مقاومت در میان نسل جوان و دانشجویان، اهداف و آرمانهای این جبهه را پررنگتر کنیم.
تحریمهای فرهنگی و علمی علیه رژیم صهیونیستی، حمایت از آرمان فلسطین و آگاهیرسانی درباره جنایات این رژیم در سطح بینالمللی میتواند بخشی از این ضربات کوبنده باشد که با تقویت آگاهی عمومی و افزایش مشارکت دانشجویی به آن میرسیم.
– ویژگیهای مالک اشتری شهید نصرالله
شخصیت شهید سید حسن نصرالله به بهترین وجهی با شخصیت نورانی و پرصلابت مالک اشتر قابل تطبیق است.
مالک اشتر ویژگیهای زیادی داشت از جمله:
۱) بندهای از بندگان خدا (عَبْداً مِنْ عِبَادِ اللَّهِ)
۲) دلسوز و خیرخواه مردم (لِنَصِیحَتِهِ لَکُم)
۳) دشمن با دشمن مردم (شِدَّهِ شَکِیمَتِهِ عَلَى عَدُوِّه)
۴) قدرتمند و تسلیمناپذیر (وَ لَا یُوفِی عَلَیْهِ الطَّائِرُ)
۵) مثل زره میتواند خطرهای نزدیک را از مردم دفع کند (وَ اجْعَلَاهُ دِرْعاً)
۶) مثل سپر میتواند خطرهای دورتر را نیز از مردم دور کند (وَ اجْعَلَاهُ… مِجَنّاً)
۷) تلاشش هدر نمیرود، سعی بیهوده نمیکند (لَا نَابِی الضَّرِیبَه)
۸) احتمال سستی او وجود ندارد (لَا یُخَافُ وَهْنُه)
۹) احتمال لغزش او وجود ندارد (لَا یُخَافُ….. سَقْطَتُهُ)
۱۰) تندرو درجایی که تندروی، خردمندانه است (لایخاف… بُطْؤُهُ عَمَّا الْإِسْرَاعُ إِلَیْهِ أَحْزَمُ)
۱۱) کندرو است در جایی که کندروی پسندیده است (وَ لَا إِسْرَاعُهُ إِلَی مَا الْبُطْءُ عَنْهُ أَمْثَلُ)
۱۲) شمشیری از شمشیرهای خدا (سَیْفٌ مِنْ سُیُوفِ اللَّه)
۱۳) شمشیری که کُند نمیشود (لَا کَلِیلُ الظُّبَه)
۱۴) در ترسناکترین لحظات پشت به دشمن نمیکند (لَا یَنْکُلُ عَنِ الْأَعْدَاءِ سَاعَاتِ الرَّوْع)
۱۵) برای دشمنان از آتش هم سوزانندهتر (أَشَدَّ عَلَی الْفُجَّارِ مِنْ حَرِیقِ النَّار)
۱۶) متنفر از دشمن (عَلَى عَدُوِّنَا نَاقِماً)
۱۷) محکم در برابر دشمن (عَلَى عَدُوِّنَا شَدِیداً)
۱۸) خیرخواه ولایت (لَنَا نَاصِحاً)
۱۹) مطیع ولایت (فَإِنَّهُ لَا یُقْدِمُ وَ لَا یُحْجِمُ وَ لَا یُؤَخِّرُ وَ لَا یُقَدِّمُ إِلَّا عَنْ أَمْرِی)
۲۰) مرضیّ نظر مبارک ولی ( نحن عنع راضون) ولیّ نامه۳۸، نامه ۵۳ و حکمت۴۴۳).
گزیدهای از خطبه دوم به شرح زیر اشاره می گردد:
۱️⃣ ۲۴ آبان هفته کتاب و کـتـابخوانی
برخی والدین و مربیان تصور میکنند عادت به مطالعه، ذاتی و وراثتی است که فقط برخی به آن رو میآورند و دیگران نمیتوانند اهل مطالعه باشند. به همین دلیل، برای ایجاد عادت به مطالعه در فرزندان خود تلاش نمیکنند. در حالی که عادت به مطالعه، اکتسابی است؛ یعنی همان طور که کودکی، خواندن و نوشتن را یاد میگیرد، میتواند مطالعه را هم بیاموزد. پس باید روش مطالعه را به او آموخت و او را به خواندن عادت داد.
گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، ضرورت رشد و تعالی جامعه است. در این میان، ایجاد رغبت و عادت به مطالعه و کتابخوانی در کودکان و نوجوانان از اهمیت ویژهای برخوردار است. از این رو، تلاش برای ایجاد عادت به مطالعه باید از اولویتهای مهم کارگزاران فرهنگی باشد که با کودکان و نوجوانان سر و کار دارند.
۲️⃣ چهلم شهادت سید مقاومت (مروری بر دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت شهید نصرالله)
امام خامنهای شهید نصرالله را «سید نستوه مقاومت»، «برادر مجاهد و بسیار عزیز»، «عالم مجاهد و رهبر دلاور و مومن»، «واقعاً یک انسان بیبدیل» و «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی» توصیف میکردند و تصریح داشتند که «ما نسبتِ خودمان با جناب آقای سید حسن نصرالله را نسبت خویشاوندی و برادری میدانیم».
در نگاه رهبر حکیم، شهید نصرالله برای دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت؛ برای جبههی مقاومت، پرچمداری برجسته؛ و برای حزب الله لبنان رهبری کمنظیر بود. «سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود»
«برکات تدبیر و جهاد چند ده سالهی جناب سید حسن نصرالله رضواناللهعلیه هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایهگذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت، که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت»
موضوع وجود نرمافزار مقاومت که محصول تفکر اسلام ناب امام راحل عظیمالشأن و رهبر معظم انقلاب و اساس و رکن گفتمان انقلاب اسلامی است، موضوع و مبحث بسیار مهمی است که سردمداران نظام سلطه و استکبار در رأسشان آمریکا و رژیم صهیونی، توان فهم و درک آن را ندارند؛ لذا تصور میکنند با زدن سران مقاومت، این حرکت عظیم و نورانی به خاموشی میگراید.
شهادت شهید نصرالله، ضایعه بزرگی محسوب میشود ولی عمده، سیره، تفکر، مکتب و اندیشه وی است که مبتنی بر آموزه بزرگ آیهی شریفه «مَا نَنْسَخْ مِنْ آیهٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَیرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا» (بقره: ۱۰۶) همواره فکر و اندیشه مقاومت باقی میماند و راه سید حسن نصرالله ادامه پیدا میکند. حزبالله همیشه زنده است کما اینکه وقتی رژیم خونخوار و آدمکش صهیونیستی سید عباس موسوی را به شهادت رساند، گمان کردند که حزبالله هیچ حرکتی نخواهد داشت و مقاومت از بین رفت، در حالی که خیال خامی بود و بعد از سید عباس موسوی، سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله را عهدهدار شد و با مدیریت بسیار خوب و تلاش و مجاهدت، این حرکت را ادامه داد. دشمن صهیونیستی گمان میکند که مقاومت وابسته به اشخاص است در حالی که مقاومت قائم به شخص نیست و با تلاش و مجاهدت هرچه بیشتر فرماندهان و دبیرکل جدید، راه مقاومت ادامه خواهد یافت.
۳️⃣ پویش ایران همدل و حمایت از جبهه مقاومت
تقدیر از مردم خیَر و عزیزمان بابت مشارکت فعال در پویش ایران همدل و حمایت از جبهه مقاومت که تاکنون در شهرستان دشتستان حدود ۳۰ تن خرما، ۵۰۰ گرم طلا، ۱۰۰۰ تخته پتو و مبلغ ۱۰ میلیارد ریال وجه نقد کمک کرده اند.
امیدواریم تا پیروزی جبهه مقاومت و نابودی رژیم سفاک صهیونیسم این مشارکت، همدلی و همکاری مردم عزیزمان تداوم داشته باشد.
۴️⃣ تقدیر از خدمات سردار محمدیزاده و آرزوی موفقیت برای استاندار جدید استان بوشهر
از خدمات مخلصانه و مجاهدانه سردار محمدی زاده در سمت استانداری بوشهر تشکر و قدردانی دارم و توفیقات روزافزون ایشان را در خدمت به مردم و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی از خداوند بزرگ مسألت دارم.
در دوره دولت شهید آیت الله رئیسی و مسؤولیت سردار محمدی زاده اقدامات مهمی در زمینه های عمرانی و امور زیر بنایی استان و شهرستان دشتستان انجام گرفت که جای سپاس و تشکر دارد از جمله: فعال نمودن پروژه های راه آهن شیراز – بوشهر، جاده اهرم – برازجان، جاده کنارتخته – برازجان، تعریض جاده های بین بخشها و شهرهای حومه، سد دالکی، بیمارستان ۱۷ شهریور، تعریض جاده نمازگاه به تنگ ارم، سد دهرود، افزایش جهشی و چند برابری اعتبارات عمرانی شهرداری ها و دهیاری ها، توسعه و تقویت شهرک های صنعتی و تولید و ده ها پروژه دیگر.
انتصاب جناب دکتر ارسلان زارع که از استانداران مجرب و معتدل محسوب میشود به سمت استاندار جدید استان بوشهر تبریک می گویم و برای ایشان هم آرزوی موفقیت دارم.
امید می رود در راستای تحقق شعار وفاق ملی دولت آقای دکتر پزشکیان ایشان نیز بتواند برای رشد و اعتلای استان از همه ظرفیت های طبیعی و انسانی موجود استفاده نماید و در پیگیری و تکمیل طرحها و پروژه های نیمه تمام یاد شده اهتمام جدی داشته و کوشا باشند و اصل شایسته سالاری را در عزل و نصب ها رعایت کنند و از نیروهای کارآمد، شایسته و انقلابی در مدیریت ها و پست های مهم کلیدی استفاده نمایند.
به نا به این گزارش در نماز جمعه این هفته برازجان برنامه های جانبی ذیل انجام گرفت:
۱) سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه توسط آقای نصرالله محمدی سربست رییس نظام پرستاری شهرستان دشتستان به مناسبت روز پرستار
۲) استقرار پایگاه جمع آوری کمک به ملت مظلوم فلسطین و لبنان توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و مرکز نیکوکاری اهل البیت علیهم السلام مصلی جمعه و ستاد نماز جمعه برازجان
۳) ساماندهی وسایل نقلیه نمازگزاران جمعه توسط پایگاه مقاومت بسیج نبی اکرم (ص)
۴) فعالیت نوجوانان و جوانان در قسمت کفشداری
۵) برپایی ایستگاه سلامت توسط شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان و انجام تست فشار خون از نمازگزاران
۶) فعالیت مهد آدینه و نگهداری کودکان توسط معاونت خواهران ستاد نماز جمعه برازجان
۷) برپایی ایستگاه فروش کتاب سیره شهدای گرانقدر
۸) تجلیل از پرستاران منتخب به مناسبت میلاد فرخنده حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار توسط حجت الاسلام مصلح امام جمعه، حجت الاسلام کشاورز بارگاهی امام جمعه موقت، آقای بارگاهی معاون سیاسی اجتماعی فرماندار، سرهنگ بناری فرمانده سپاه حضرت جواد الائمه (ع)، سرکار خانم خویش دوست مدیر شبکه بهداشت و درمان، محمدی سربست رییس نظام پرستاری شهرستان دشتستان
۹) برگزاری میز خدمت نماز جمعه با حضور مدیران و کارشناسان ادارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، جهاد کشاورزی ، شبکه بهداشت و درمان و اوقاف و امور خیریه شهرستان و پاسخگویی به سؤالات نمازگزاران
۱۰) برپایی ایستگاه صلواتی همراه با پایگاه جمع آوری کمک برای جبهه مقاومت توسط هیئت مذهبی ابا عبدالله الحسین علیه السلام مسجد قدس برازجان
۱۱) برپایی یادمان شهید گرانقدر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و شهدای سرافراز جبهه مقاومت
۱۲) برپایی بازارچه همدلی (فروش محصولات خانگی و فرهنگی بانوان دشتستانی جهت کمک به جبهه مقاومت)
۱۳) مداحی و رجز خوانی کربلایی امید عباسی به مناسبت چهلمین روز شهادت سیدالشهداء جبهه مقاومت سید حسن نصرالله و سردار شهید عباس نیلفروشان . عکاس غلامرضا حسین زاده
https://borazjansalam.ir/?p=90720